Skip to the content

Over Musical Wognum

Musical Wognum staat al jaren bekend als een ambitieuze groep enthousiastelingen die graag samen mooie producties maakt. Elk jaar werken we keihard om het beste uit onszelf te halen en veel te leren.

Wij gaan uitdagingen niet uit de weg. Zowel bekende klassiekers als Evita, Aida en Anatevka; als onbekende en experimentele stukken als Bad Girls, Lucky Stiff en Rent pakt Musical Wognum met beide handen aan. Elk jaar willen we verrassen; niet alleen onszelf, maar ook ons publiek!

Het bestuur

Voorzitter

Mike de Lange 

 

Secretariaat

Lieke Kok 

 

Penningmeester

Gerard Pronk 

 

Algemeen bestuursleden

Tina Mol 

Annelies Wegereef

Jeroen Besseling

Regisseur

Martijn Schaeffer

Musical Wognum gaat dit jaar voor het eerst samenwerken met Martijn Schaeffer. Hij is dit jaar regisseur en artistiek leider van Musical Wognum. Eigenlijk is “voor het eerst samenwerken” niet helemaal waar: Martijn is tot negen jaar geleden zelf lid van de vereniging geweest (o.a. De 3 Musketiers, Into the Woods en Little shop of Horrors). Zijn laatste musical was de prachtige en akelige musical Sweeney Todd, waar hij de gemene bode speelde.
In negen jaar is de vereniging best veel veranderd. Zo gaat dat: er gaan mensen weg, er komen mensen bij. Het bijzondere van Musical Wognum vindt hij dat alle leden van nu net als toen heel ambitieus zijn. 

Muzikaal leider

Jeroen van Veldhuizen

Jeroen is sinds 2016 muzikaal leider van Musical Wognum. Na het conservatorium heeft Jeroen zich voornamelijk ingezet voor orkesten. Met enorme inzet heeft Jeroen zich bij ons weten te ontplooien tot koordirigent. Elke muzikale noot wordt met Jeroen ingezeept en geperfectioneerd totdat we in november de partijen van voor naar achter kennen!

Kleding

Conny Butter

Conny is al sinds 1992 betrokken bij onze vereniging. Eerst als lid, daarna als 'ons klerewijf'. Ze weet ons bij elke productie weer om te toveren in onze personages en is altijd bezig met perfectioneren. Tot de première worden kledingstukken nog aangepast. Tijdens voorstellingen is ze altijd aanwezig met naad en draad, maar ook als steun en toeverlaat voor de hoofdrolspelers.

Lid worden?

Repetitieproces

Onze repetities beginnen meestal rond februari en vinden plaats op maandagavond van 20.00 tot 22.30 in café Stam, Wognum. Het jaar begint meestal bijna direct met de audities voor de rolverdeling: elk jaar weer een spannende en inspirerende avond. Daarna repeteren we tot november op de maandagavond en af en toe zijn er extra repetities in het weekend, waarin we aan bijvoorbeeld de dans werken. Daarnaast worden er gezellige uitjes en borrels georganiseerd en gaan we elk jaar op repetitieweekend.

Enthousiast geworden?

Neem dan contact op via info@musicalwognum.nl. Mannelijke leden zijn bij ons van harte welkom. Voor vrouwen kan een ledenstop gelden, maar dit wordt per jaar bekeken.

Van nieuwe leden wordt gevraagd om auditie te doen.

Kriebelt de vereniging en de groep mensen, maar is op toneel staan niet helemaal je ding? Wie weet kun je evengoed bijdragen aan deze mooie productie achter de schermen. Je kunt altijd contact opnemen om te kijken of we je hulp kunnen gebruiken bij bijvoorbeeld het decor of de kap en grime.