Skip to the content

Musical Wognum speelt Rent

Op 15, 16, 20, 22 & 23 november brengt Musical Wognum in zaal Stam de musical Rent ten tonele:

Een Amerikaanse rockmusical, gebaseerd op de opera La Bohème van Puccini. Het verhaal volgt een groep jonge, vrijgevochten artiesten en muzikanten die proberen te overleven in New York City, tegen een achtergrond van aids-problematiek en klassenstrijd.

Kortom: een verhaal met een boodschap, maar zeker ook met ‘romantiek en prachtige muziek’.

Annelies Wegereef

Kate Cohen

Kate woont samen met haar huisgenoot Roger in een appartement in New York City. Zij besluit een documentaire te maken over haar vrienden. Maureen heeft haar net verlaten voor een andere vrouw.

Iris Bleeker & Jeroen Besseling

Mimi Marquez & Roger Davis

Mimi werkt als exotische danseres bij de Cat Scratch Club. Ze woont in hetzelfde appartementencomplex als Kate en Roger en wordt verliefd op Roger. Mimi lijdt aan HIV en is drugsverslaafd.

Roger was eens een succesvolle muzikant. Bij zijn voormalige vriendin en hemzelf werd HIV gediagnosticeerd, waarna zij zichzelf van het leven beroofde. Roger hoopt nog één betekenisvol lied te schrijven als eerbetoon aan haar.

 

Jordy Tromp & Paul Bleeker

Angel Dunott Schunard & Tom Collins

Angel is een jonge drag queen die drumt op de straten van New York. Zij treft Tom Collins gehavend aan op straat. Als ze erachter komen dat ze beiden HIV positief zijn, besluiten ze naar Life Support te gaan, waar ze dichter naar elkaar groeien.

Tom wordt gehavend op straat gevonden door Angel, waarna de twee verliefd worden op elkaar. Net als Angel is ook Tom HIV positief. Collins is een anarchist en een leraar in hedendaagse filosofie.

 

Anke Strouken & Lieke Kok

Maureen Johnson & Joanne Jefferson

Maureen is een extravagante artiest. Met haar optredens probeert ze vorm te geven aan Boheemse waarden door ongelijkheid en kapitalisme te bekritiseren. Haar optredens zorgen er ook voor dat de aandacht altijd haar gericht is tot ergernis van haar huidige vriendin Joanne.

Joanne werkt als advocate en is de huidige vriendin van Maureen. Ze is niet bang Maureen te zeggen waar het op staat, maar vergeeft haar ook weer. Ze is streng opgevoed.

Fred van de Vijfeijke

Benjamin Coffin III

Benny verzette zich vroeger tegen de hoofdstroming, maar dit veranderde toen hij trouwde met Allison Grey. Benny is nu de huisbaas van het appartementencomplex waar hij ooit woonde en eist de huur van zijn ex-kamergenoten.