Skip to the content

Musical Wognum speelt Rent

In Rent volgen we het leven van acht artiesten op de straten van New York. Terwijl sommigen in een kraakpand wonen en opeens huur (rent) moeten betalen, leven anderen op de straten van New York. Ook zien we groepen strijden tegen aids en een drugsverslaving…

Roger en Kate wonen samen als vrienden in een kraakpand. Kate is filmmaakster en wil een documentaire maken. Roger wilt nog een keer een lied schrijven voor zijn ex die zelfmoord heeft gepleegd. Hij wordt echter verliefd op zijn buurvrouw Mimi. Zij heeft net als hij aids en worstelt met een drugsverslaving, waar Roger gelukkig al van is afgekickt.

Met hulp van hun vrienden Tom, Angel, Joanne en Maureen strijden ze tegen de plannen van huisbaas Benny. Ook worden de gevolgen van de drugs en aids steeds duidelijker…

Annelies Wegereef

Kate Cohen

Kate woont samen met haar huisgenoot Roger in een appartement in New York City. Zij besluit een documentaire te maken over haar vrienden. Maureen heeft haar net verlaten voor een andere vrouw.

Iris Bleeker & Jeroen Besseling

Mimi Marquez & Roger Davis

Mimi werkt als exotische danseres bij de Cat Scratch Club. Ze woont in hetzelfde appartementencomplex als Kate en Roger en wordt verliefd op Roger. Mimi lijdt aan HIV en is drugsverslaafd.

Roger was eens een succesvolle muzikant. Bij zijn voormalige vriendin en hemzelf werd HIV gediagnosticeerd, waarna zij zichzelf van het leven beroofde. Roger hoopt nog één betekenisvol lied te schrijven als eerbetoon aan haar.

 

Jordy Tromp & Paul Bleeker

Angel Dunott Schunard & Tom Collins

Angel is een jonge drag queen die drumt in de straten van New York. Zij treft Tom Collins gehavend aan op straat. Als ze erachter komen dat ze beiden HIV positief zijn, besluiten ze naar Life Support te gaan, waar ze dichter naar elkaar groeien.

Tom wordt gehavend op straat gevonden door Angel, waarna de twee verliefd worden op elkaar. Net als Angel is ook Tom HIV positief. Collins is een anarchist en een leraar in hedendaagse filosofie.

 

Anke Strouken & Lieke Kok

Maureen Johnson & Joanne Jefferson

Maureen is een extravagante artiest. Met haar optredens probeert ze vorm te geven aan Boheemse waarden door ongelijkheid en kapitalisme te bekritiseren. Haar optredens zorgen er ook voor dat de aandacht altijd op haar gericht is, tot ergernis van haar huidige vriendin Joanne.

Joanne werkt als advocate en is de huidige vriendin van Maureen. Ze is niet bang Maureen te zeggen waar het op staat, maar vergeeft haar ook weer. Ze is streng opgevoed.

Fred van de Vijfeijke

Benjamin Coffin III

Benny verzette zich vroeger tegen de hoofdstroming, maar dit veranderde toen hij trouwde met Allison Grey. Benny is nu de huisbaas van het appartementencomplex waar hij ooit woonde en eist de huur van zijn ex-kamergenoten.

Orkest Musical Wognum

Drums: Joris de Coo

Toetsen: Martijn Bos

Gitaar: Marco de Jong

Gitaar/toetsen: André Dekker

Basgitaar: Randy Klouwer