Skip to the content

Musical Wognum speelt Hairspray
een knallende voorstelling voor ons 60-jarig jubileum!

Niemand stopt de beat! In november brengt Musical Wognum de swingende musical Hairspray op de planken. Hairspray gaat over de enthousiaste en zwaarlijvige Tracy Turnblad, die dolgraag op tv wil dansen in de Corny Collins show. Maar in een wereld waar blank, strak en slank de norm is, krijgen buitenbeentjes als Tracy geen kans. Toch laat Tracy zich niet tegenhouden haar droom na te jagen.

Tracy Turnblad

Lisa Mol

Hallo! Mijn naam is Tracy Turblad. Na schooltijd kijk ik graag de Corny Collins show met mijn allerbeste vriendin Penny. Soms spijbel ik om naar de show te kunnen kijken (mijn moeder mag dat niet weten hoor). Tijdens het nablijven heb ik Seaweed ontmoet en wat kan hij goed dansen! Waarom mag hij niet meedoen in de show? Wat zou het geweldig zijn als ik ooit naast mijn allergrootste liefde, Link, in die show zou mogen dansen. Maar zou iemand als Link ook maar iets geven om een meisje als ik?

Ben je nieuwsgierig geworden? Kom dan kijken! Duim voor me, dat ik mijn droom waar mag maken!

Penny Pingleton

Maxime Frerichs

Hoi! Ik ben Penny Lou Pingleton, en ik ben zeer vereerd om hier wat te schrijven, maar ook een beetje bang. Tracy is mijn beste vriendin en ik ben haar grootste fan. En ze gaat auditie doen voor de Corny Collins show, dat moet ik zien!  Maar niet tegen mijn moeder zeggen hoor, die wil niet dat ik naar de Corny Collins show kijk. Ze vindt ze criminelen. Maar ik vind het geweldig. Als jullie het ook willen zien moeten jullie zeker in november komen kijken. Oh en als je wil, neem dan misschien nog wat lolly’s voor mij mee, chup a chups zijn mijn favoriet.

 

Dag!

Edna en Wilbur Turnblad

Als vader en moeder Turnblad zijn wij beretrots dat onze Tracy mag dansen in de Corny Collins Show. Haar droom is eindelijk werkelijkheid geworden! Wij hebben altijd al geweten dat ze bijzonder was en steunen haar onvoorwaardelijk bij elke keuze die ze maakt. Maar of we nu zo blij zijn met de mensen waar ze mee om gaat? Neem bijvoorbeeld die Von Tussles; die vertrouwen wij dus echt voor geen meter. En die Link dan, waar Tracy zo’n crush op heeft; is die wel zo eerlijk en oprecht als Tracy denkt? En wat moet Tracy toch steeds met al die donkere mensen? Wij hopen maar dat ze haar hart zal blijven volgen, waar dat haar ook heen mag leiden.

Velma en Amber von Tussle

Kim Koek en Daniëlle Koeman

Deze maand in ​Baltimore Walhalla Magazine interviewen wij ster in de dop Amber von Tussle (Daniëlle Koeman) en haar moeder Velma von Tussle (Kim Koek) die na het winnen van de titel ‘Miss Hairspray’ en ‘Miss Baltimore Kruis’ weinig introductie meer nodig heeft. Wij vroegen hen het hemd van het lijf over de voorbereidingen op de titel Miss Hairspray die Amber binnen hoopt te slepen.


Amber, je danst in de show van Corny Collins. Droom je van dezelfde titel als die je moeder kreeg?
Amber: Ja! Ik heb gezien hoeveel dat mijn moeder opleverde, dat wil ik ook erg graag!
Velma: Als je maar weet dat ik daar keihard voor heb gewerkt, liefje.
Wat houden de voorbereidingen in?
V: Uiteraard volgt Amber een strikt dieet, volgt ze meerdere danslessen per dag en ondergaat ze verschillende beautybehandelingen. Alles om ervoor te zorgen dat ze er net zo goed uitziet als ik.
A: Uiteraard doe ik dat allemaal, ja. Daarnaast ga ik ook gewoon naar school hoor!


Zijn jullie bang voor de concurrentie?
V: Concurrentie?!
A: Ja, wel een beetje. Ik hoop dat Baltimore wijs is en inziet dat er maar één winnaar is voor de titel: IK!
V: Geen twijfel over mogelijk!

Corny Collins

Fred van de Vijfeijke

Ik heb het voorrecht om dit jaar Corny Collins te mogen spelen in de musical ‘Hairspray’. Corny is een man die zijn tijd ver vooruit is. Hij weet dat het om de show draait en hij weet ook hoe hij die show moet verkopen. Hij is dan ook een van de eersten die in het begin van de jaren 60 gekleurde Amerikanen heeft ingevoerd als onderdeel van zijn tv-show. Nu heeft hij een nieuw Talent ontdekt voor zijn show: Tracy Turnblad. Een wat dikkig enthousiast meisje die haaks staat op alle andere jongeren die hij in zijn show heeft. Haar jeugdig enthousiasme en nieuwe manier van dansen zorgt ervoor dat hij haar een kans geeft in zijn show. Daarmee niet eens beseffend dat hij samen met haar een muzikale en culturele revolutie zal starten!

Motormouth Maybelle

Annelies Wegereef

Wooptidoo! Ik ben Motormouth Maybelle, maar dat wist u zeker wel. Bij ons in de platenzaak kun je eten voor twee, ik lijk per slot van rekening op de goede fee. Mijn twee kinderen zijn mijn lust en mijn leven, maar in deze tijd is het moeilijk om ze alles te geven. Zeker voor mensen zoals wij, kennelijk maakt onze aanwezigheid anderen niet zo blij. En ik heb het geprobeerd, maar het gaat steeds verkeerd. De mensen met de macht zijn niet meegaand, dit is wat we kregen: maar een dag per maand! Negerdag is voor ons nog steeds een cadeau, helemaal voor mij, want ik presenteer de show.

Seaweed, mijn zoon, danst en zingt daar pal vooraan. Als hij iets ziet wat hij wil, kan niets hem meer in de weg staan. En dan is er ook nog mijn kleine meid, Inez ziet niks meer in de conventies van deze tijd.  

Wij kijken niet zo zwart of wit, technicolor is waar de toekomst zit.

Link Larkin

Robbert van Tol

Hey Wognum! Ik ben het, Link Larkin van de Corny Collins Show! Samen met mijn lieve Amber en andere coole kids, lach, dans en zing ik de sterren van de hemel en laat ik de wereld zien wat ik in mijn mars heb. Amber’s moeder, mevrouw Von Tussle, is bij ons de showrunner, maar ik vind haar voornamelijk een kenau, dus ik was ontzettend verrast toen ik in één keer die chick genaamd Tracy bij de audities zag. Ze bracht toch een soort nieuwe energie, een frisse wind. Zij is echt totaal het tegenovergestelde van mevrouw Von Tussle en mijn vriendin!